Nyårsmeny part III
...och sist men inte minst kommer självklart själva kronan på verket, efterrätten! Vi valde att använda oss av ett recept (givetvis snott från "hlv 8 hos mig") som vi kallar..
, otroligt gott och väldigt lätt att göra! (eller?)
(4 port)
Du behöver för glassen:
- 250 g hallon, frysta
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st äggulor
För marängen:
- 4 st äggvitor
- 1 dl socker
- En ELVISP, med betoning på el!
Gör så här:
1. Mixa alla "glassingredienser" till ngn form av glasskonsistens
2. Ställ in i frysen
3. När det är dags för efterrätten, ställ ugnen på grillvärme 250 - 270 gr
4. Vispa äggvitor och tillsätt sockret efter hand
5. Vispa tills smeten blivit hård (kan ta en evighet) och toppa på den frysta glassen
6. Ställ in i ugnen, med ugnsluckan öppen, ett par minuter tills marängen fått lite färg.
DONE!
//Henke
- Hemmagjord hallonglass toppat med maräng
, otroligt gott och väldigt lätt att göra! (eller?)
(4 port)
Du behöver för glassen:
- 250 g hallon, frysta
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st äggulor
För marängen:
- 4 st äggvitor
- 1 dl socker
- En ELVISP, med betoning på el!
Gör så här:
1. Mixa alla "glassingredienser" till ngn form av glasskonsistens
2. Ställ in i frysen
3. När det är dags för efterrätten, ställ ugnen på grillvärme 250 - 270 gr
4. Vispa äggvitor och tillsätt sockret efter hand
5. Vispa tills smeten blivit hård (kan ta en evighet) och toppa på den frysta glassen
6. Ställ in i ugnen, med ugnsluckan öppen, ett par minuter tills marängen fått lite färg.
DONE!
Kanonbra tycker jesper!
//Henke
Kommentarer
Trackback