Nyårsmeny part III

...och sist men inte minst kommer självklart själva kronan på verket, efterrätten! Vi valde att använda oss av ett recept (givetvis snott från "hlv 8 hos mig") som vi kallar..

  • Hemmagjord hallonglass toppat med maräng

, otroligt gott och väldigt lätt att göra! (eller?)

























(4 port)

Du behöver för glassen:

- 250 g hallon, frysta
2 - 2 dl crème fraiche
1 - 1 dl florsocker
2 - 2 tsk vaniljsocker
2 - 2 st äggulor

För marängen:

- 4 st äggvitor
1 - 1 dl socker
- En ELVISP, med betoning på el!

Gör så här:

1. Mixa alla "glassingredienser" till ngn form av glasskonsistens
2. Ställ in i frysen
3. När det är dags för efterrätten, ställ ugnen på grillvärme 250 - 270 gr
4. Vispa äggvitor och tillsätt sockret efter hand
5. Vispa tills smeten blivit hård (kan ta en evighet) och toppa på den frysta glassen
6. Ställ in i ugnen, med ugnsluckan öppen, ett par minuter tills marängen fått lite färg.

DONE!



Kanonbra tycker jesper!

//Henke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0