Gästinlägg #2

Allas vår favorit-terrorist förgyller trettondagens afton med en härlig rätt:
Hallå i stugorna!
Nu tänkte jag att det var dags med ett litet gästblogginlägg från mig. Oftast är det
som lagas i mitt kök inte riktigt så spektakulärt som de rätter som publicerats
på bloggen, men nu tror jag att jag hittat en rätt som passar sig mycket bra både
för studenter och januarihetsande kilojägare samt till alla korvsugna. Då det är
omöjligt att laga mat i mitt hem utan en touch av mästermatbloggaren Eriksson
finns det spår av honom i denna rätt (nej det är inte korven…).
Choritzo med currybulgur (4 port)
Du behöver:
2 dl bulgur (Får gärna vara fullkorn)
1 st grönsaksbuljongtärning
4 st choritzokorvar (Själv använder jag inget annat än familjen Olssons egna
choritzokorv med 80 procent kött och utan e-ämnen)
2 st rödlökar
1 st gul/röd paprika (kan vara en idé att ta en halva av varje, detta ger lite extra
färg till rätten)
Haricots verts efter smak, kan även använda broccoli eller sockerärtor om man
hellre vill det
Paprikapulver
Curry
Turkisk yoghurt
Tillagning
1. Koka bulgur med buljong och vatten på svag värme enligt anvisningarna på
förpackningen.
Skär korven i bitar, strimla lök och paprika och om du använt broccoli, skär den i
små bitar.
2. Stek korven i oljan en stund så den får lite stekyta. Tillsätt paprika, lök och
haricots verts. Stek några minuter så att paprika och haricots verts mjuknar.
Krydda och häll i en skvätt vatten. Vänd ner bulgur. Smaka av med mer curry om
du vill.
Tillsätt en klick turkisk yoghurt.
Det som är så fantastiskt med denna maträtt är att den kan intas varm som kall
vilket gör den perfekt att ha som matlåda med till jobbet eller skolan.
Har man rätten i en matlåda kan man om man vill äta maten kall tillsätta
yoghurten redan på morgonen. Vill man värma maten kan det vara en idé att
förvara yoghurten i en separat låda för att SEDAN tillsätta den när maten ska
intas.
Det var allt jag hade lagat denna gång, hoppas det ska smaka!

Hallå i stugorna!

Nu tänkte jag att det var dags med ett litet gästblogginlägg från mig. Oftast är det som lagas i mitt kök inte riktigt så spektakulärt som de rätter som publicerats på bloggen, men nu tror jag att jag hittat en rätt som passar sig mycket bra både för studenter och januarihetsande kilojägare samt till alla korvsugna. Då det är omöjligt att laga mat i mitt hem utan en touch av mästermatbloggaren Eriksson finns det spår av honom i denna rätt (nej det är inte korven…).

Choritzo med currybulgur (4 port)

Du behöver:

2 dl bulgur (Får gärna vara fullkorn)

1 st grönsaksbuljongtärning

4 st choritzokorvar (Själv använder jag inget annat än familjen Olssons egna choritzokorv med 80 procent kött och utan e-ämnen)

2 st rödlökar

1 st gul/röd paprika (kan vara en idé att ta en halva av varje, detta ger lite extra färg till rätten)

Haricots verts efter smak, kan även använda broccoli eller sockerärtor om man hellre vill det

Paprikapulver

Curry

Turkisk yoghurt

 

Tillagning

1. Koka bulgur med buljong och vatten på svag värme enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär korven i bitar, strimla lök och paprika och om du använt broccoli, skär den i små bitar.


2. Stek korven i oljan en stund så den får lite stekyta. Tillsätt paprika, lök och haricots verts. Stek några minuter så att paprika och haricots verts mjuknar. Krydda och häll i en skvätt vatten. Vänd ner bulgur. Smaka av med mer curry om du vill.

Tillsätt en klick turkisk yoghurt.

Det som är så fantastiskt med denna maträtt är att den kan intas varm som kall vilket gör den perfekt att ha som matlåda med till jobbet eller skolan.

Har man rätten i en matlåda kan man om man vill äta maten kall tillsätta yoghurten redan på morgonen. Vill man värma maten kan det vara en idé att förvara yoghurten i en separat låda för att SEDAN tillsätta den när maten ska intas.

 

 

Det var allt jag hade lagat denna gång, hoppas det ska smaka!

 

// Therese

 


Kommentarer
Postat av: Korvmannen

mm en liten pokémonlåda, gottis!

2011-01-31 @ 16:03:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0