Trött på julmat? Läs då vidare

Nu när julskinkan och grisfötterna sitter uppe i halsen på varenda jävel kan det vara skönt med lite fräschare mat. Med detta i beaktande tänker jag presentera en rätt som jag och S slängde ihop för några veckor sedan: Superduper-skön lax med rotsaker, rucola och avokadopuré (aka guaca).


Du behöver:
4 laxfiléer á 125 gram
grönmögelost
potatis
morötter
Palsternacka
några andra rotsaker, använd fantasin
olivolja
sjukt mycket rucola
2 mogna avokados
chili
lime
turkisk youghurt (greken funkar den med)
rödlök
Sätt på lite skön musik, jag tokpumpade MBDTF med Kanye, men du gör som du själv vill (förutom Takida, det får du inte lyssna på, då blir laxen härsken).
1. Sätt på ugnen på runt 220 grader och skär upp rotsakerna så som du vill ha dem och lägg i en långpanna. Pumpa på ordentligt med salt, olivolja och peppar. In i ugnen i cirka 20-25 minuter, håll koll på dem.
2. Salta och peppra laxen och stek på hög värme så den får en stekyta. Lägg i ugnsäker form och bred på grönmögelost. Kör in den i ugnen i slutet av rotsakernas tid, ca 10 min.
3. Mosa avokadon med en gaffel i en skål och tillsätt pressad limejuice, hackad chili, salt, peppar, hackad rödlök och någon matsked youghurt och blanda väl.
4. När potatisen är klar tar du ut plåten ur ugnen och slänger i en massa rucola (snåla inte) och rör runt så att alla smaker blandas. Servera med laxen och avokadoröran. Kanon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0