Tisdagens middag/Onsdagens lunch samt söndagsmys

Då var det dags för den rutinerade bloggräven att kliva in i rampljuset. Ni kära läsare får ursäkta mina fotografier eller snarare brist på fotografier då jag i min glupskhet glömt att föreviga onsdagens fantastiska lunch under matlagningsfasen. Förhoppningsvis blir det bättre nästa gång.
Middagen/lunchen lagades även den enligt BEST-modellen (fläskfilé 69,90 kr/kg på Hemköp, KANON).
Fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter & hemlig sås som inte är så hemlig längre
Du behöver:

1 kg fläskfile
olja,Smör
salt,peppar, Sweet Chili efter smak
10 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
olja,smör
salt,peppar,vitlök efter smak
matlagningsgrädde
soya
Johnnys Senap
köttbuljongtärning
sky från stekandet av fläskfilén
1. Skär rotfrukterna i önskad form, släng i en långpanna, ringla över olja och släng i lite smör, salta och peppra ordentligt! In i ugnen som är varm, 220 grader. De är klara efter ca 20 minuter, men håll ett öga, ugnar är som människor, alla är olika.
2. Under tiden som rotfrukterna är i ugnen förbereder du fläskfilen. Putsa den och skär i ca 2 cm tjocka skivor, salta och peppra, stek dem snabbt så de blir brynta på full styrka. När sista skivan är stekt lägger du i alla igen i stekpannan så får de på lite lägre värme bräsera klart. I slutet häller du på sweet chili.
3. Häll över stekskyn från stekpannan i en kastrull och fyll på med matlagningsgrädde, senap, soya, köttbuljong. Låt koka upp, och håll sedan varm. Salta och peppra efter behag.
4. Gör en snabb tomatsallad till med tomat, rödlök, olivolja, balsamicovinäger.
5. Lägg upp och ät!
Idag har jag, Molly och Therese lite söndagsmys med glögg och mörk choklad. Kvalité när man är bakis!
/Jesper

Kommentarer
Postat av: mu77^f1

Måste vara mycke olja, smör, salt och peppar när du skriver det två gånger. Viktigaste ingredienserna??

2010-12-05 @ 19:07:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0