Fisk-och skaldjurssoppa med saffran!

Låter kanske som en riktig mat-tv-klyscha men det är ack så sånt: soppa är underskattat! Denna soppa går att förändra i all oändlighet vad gäller val av innehåll och kryddstyrka. Det enda viktiga som ni absolut inte får ta bort är fänkålen och saffranen.


Du behöver:
fisk eller skaldjur (förslagsvis lax, kräftstjärtar, räkor)  
1 st fänkål
1 stor gul lök
2-3 vitlökar
3 dl fiskbuljong (kör en tärning och blanda med vatten)
2 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
4 dl VISPgrädde
1 gram saffran
Salt
Peppar
Cayennepeppar (var inte blyg)
Curry


Så här går du tillväga:
Hacka fänkålen, gula löken och vitlök tillsammans med curryn och cayennepepparn. Tillsätt all vätska och saffran och låt koka ner några minuter så att smakerna koncentreras. Vill man kan små bitar av potatis läggas i innan uppkoket för en matigare soppa. I slutet lägger man i fisken (skuren i kuber) och skaldjuren och låt soppan få ett snabbt uppkok. Soppan är klar!
Det roligare med soppan är alla tillbehör man kan göra till. Gott till är exempelvis vitlöksbröd och aioli. På bilden har jag gjort en snabb bruschetta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0